HAPPY-DOG

HAPPY-DOG Hundefysioterapi

Fysioterapi efter knæledsoperation på begge bagben.

Til gavn for din hund efter operation eller trauma...

I visse tilfælde vil din hund få brug for fysioterapi/genoptræning. Fysioterapi vil som oftest være sammensat af massage og et program med genoptrænings-øvelser, som forklares og øves her på klinikken sammen med dig og din hund. Ligesom ved fysioterapi til mennesker vil det kræve, at du fortsætter med din hunds øvelser derhjemme for at opnå din hund kommer sig. Øvelserne aftales og optrappes i samråd med dig, så du altid føler du kan magte opgaven. Du får en oversigt med, som beskriver genoptræningsøvelserne og hvor ofte de skal udøves.

- Efter operation i led eller ryg
Er din hund f.eks.blevet opereret for en korsbåndsskade, HD/AA korrektion eller en diskus prolaps, er det nødvendigt med genoptræning for at få maksimal udbytte efter operationen. Genoptræning og massage opstartes bedst umiddelbart efter suturstingene er fjernet, dvs typisk 10 dage efter operation.

- Efter trauma
Er din hund ude for en ulykke såsom en bilpåkørsel eller lignende, vil genoptræning og massage være med til at få din hund til hæfterne igen ved at genvinde tabt muskelstyrke og bevægelighed. Massage virker desuden helende på arvæv, da det øger blodcirkulationen i de skadede områder på kroppen.

- Ved lidelser som hofteleds- (HD) eller albueledsdysplasi (AA)
Her viser hunden ofte et henfald af visse muskler (muskelatrofi) som følge af smertefulde ledproblemer. Desuden har hunden muskelspændinger og myoser, fordi den aflaster og dermed overbelaster muskelgrupper andre steder på kroppen. Her kan genoptræning og massage være nyttige til at genoptræne de henfaldne muskler, så hunden igen kan bruge sine muskler til at kompensere for de skadede led.

Kooa, en 12-årig Alaskan Malamut tæve, fik genoptræning efter en korsbåndsoperation. Læs mere om Kooa under "de gode historier"

Nyeste kommentarer

17.05 | 13:04

Hej Amilla Bang, Tak for din interesse. Jeg kontakter dig så snart jeg har s...

14.05 | 22:11

Hej jeg vil meget gerne med på et kursus vedr hundemadsage mvh